Nieuw duoboek met Dirk Bracke in de winkel

liefprinsesje 150Ben je nog op zoek naar ideetjes voor onder de kerstboom? Is je beste vriendin binnenkort jarig en weet je niet wat voor haar te kopen? Of heb je zó veel cadeaubons gekregen waar je geen blijf mee weet? Dan is "Lief Prinsesje" misschien wel de oplossing voor jou. Het is het vierde boek dat ik samen met Dirk Bracke schreef.

Op de cover van "Lief Prinsesje" staat de naam Dirk Bracke in grote letters en de mijne in iets kleinere letters. Dat is een verkooptruukje van de uitgeverij omdat de naam van Dirk nu eenmaal bekender is dan de mijne. En natuurlijk moeten ze mijn langere naam gewoon in kleinere letters zetten om hem op één lijntje te kunnen schrijven. Maar eigenlijk is het een boek van ons beiden, waar we allebei even veel aan gewerkt hebben.

Dirk en ik bedachten samen het verhaal voor dit boek. We bespraken gedetailleerd wat we wilden vertellen en hoe we dat wilden doen. Om beurten schreven we een hoofdstuk en zo maakten we ons verhaal.

Dit boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat een volwassen vrouw ons vertelde. "Lief prinsesje" is niet het echte verhaal van die vrouw, maar wat Dirk en ik ervan gemaakt hebben met onze fantasie. Het boek vertelt het leven van Luna. Haar ouders zijn lid van een religieuze sekte waarvan de leden heel vaak samenkomen in het huis van Luna. Er wordt zeer los omgesprongen met liefde en seksualiteit en Luna wordt als kind niet ontzien. Wat Luna daar meemaakt draagt ze mee tot het op een bepaald moment ontploft.