Schrijven met Wouter

herman wouter 200Toen ik twee jaar geleden uitgenodigd werd in het BimSem in Mechelen, raakte ik daar in gesprek met een jonge leraar Nederlands, Wouter Polspoel. Hij vertelde mij dat hij ook graag schrijver wilde worden en hij vroeg of we samen iets konden ondernemen. Dat leek mij een goed idee. Ik had toen al met Dirk Bracke vier boeken geschreven en samen schrijven vind ik heel tof. We hebben ergens in een café in Mechelen afgesproken, we hebben gepraat en het klikte meteen.
 
Omdat we beiden in Mechelen wonen, vonden wij het alle twee een goed idee om ons eerste boek te schrijven over het XXste konvooi, een trein die tijdens WO II tussen de Dossinkazerne en een vernietigingskamp in Polen reed. Wouter was ondertussen uit het onderwijs gestapt, maar dat heeft ons niet belet nog een tweede, DE MOLLEN VAN PETIT BOIS en een derde boek MUURZIEK te schrijven. En het manuscript van ons vierde boek ENKELTJE MARS ligt al bij de uitgeverij. En we brainstormen al over ons vijfde boek...  
 
 
Schrijven met z'n tweetjes, hoe gaat dat?
Heel eenvoudig. We gaan samen zitten en beginnen te brainstormen. Waarover gaan we schrijven? Eén van ons beiden heeft wel een idee in zijn hoofd waarover we willen schrijven.  En al pratend en denkend tegelijkertijd komen we langzaam tot het verhaal dat we willen vertellen, hoe het verloopt, welke zijsprongetjes we kunnen maken en bovenal hoe het boek zal eindigen. En dan schrijft iemand het eerste hoofdstuk, de ander het tweede, de eerste terug het derde... en zo verder tot het einde.