Korte inhoud

1945. Japan verweert zich hard in de oorlog met de Verenigde Staten. In Hiroshima staat de vijftienjarige Daiji voor dag en dauw op. Sinds de oorlog hoeft hij geen lessen meer te volgen, maar moet hij met zijn klasgenoten helpen om de stad brandvrij te maken. Zoals elke dag wandelt hij een eindje met zijn buurmeisje Kyoko mee naar school. Kyoko is leuk, levendig en doet zijn hart sneller slaan. Zorgeloos stapt Daiji verder ...

Een helle lichtflits, een oorverdovende knal en immens veel lawaai. Hiroshima staat in lichterlaaie. De onverwachte aanval van de Amerikanen verwoest niet alleen de ganse stad, maar ook het leven van Daiji. Als bij wonder overleeft hij de "pikadon". Maar zal hij zijn ouders, broer en zusjes ooit nog terugzien? En wat is er gebeurd met Kyoko?

Herman Van Campenhout reist de wereld rond op zoek naar verhalen. Uit Japan bracht hij dit aangrijpende oorlogsverhaal mee. Een verhaal dat inslaat als een bom, over de wreedheid van oorlog, het verdriet en de ontreddering van onschuldige slachtoffers en de hoop om opnieuw te beginnen.

Categorie: 12+
Uitgever: Davidsfonds/Infodok
Pagina's: 83
ISBN: 9059080769
Jaar: 2004